Federació de Ciclisme
de les Illes Balears

CARTA INFORMATIVA DEL PRESIDENT DE LA FCIB.-


Estaven encara feliços per la gesta protagonitzada pels integrants de la nostra selecció de Pista al Campionat d'Espanya celebrat al Palma Arena en aquest mes d'octubre, quan solament una setmana després, el principal abanderat del ciclisme balear dels nostres dies, Albert Torres, es coronava novament campió d'Europa en la modalitat de Omnium, després d'una excel·lent i espectacular carrera. Únicament, l'infortuni va truncar les millors expectatives a la Madison.
Aquest últim èxit internacional del menorquí Albert Torres el consagra encara més, com un referent indiscutible de l'esport balear, model a imitar, no tan sol pel seu exemple i esforç esportiu, sinó també per l'alta qualitat humana que presideix la seva ja extensa trajectòria.
Reconèixer amb alegria els èxits del nostre campió m'obliga gratament a recordar al president Xavier Bonnín, qui en la seva carrera federativa i esportiva, va defensar i va promocionar les carreres sobre pista, tal com s'ha rememorat en els diferents homenatges tributats en els últims mesos. Les dedicatòries que el propi Albert Torres li ha dedicat són un exemple més del just i merescut memorial.
En l'àmbit més quotidià de la nostra federació afrontem l'últim esforç de l'any. Període que ens conduirà a cimentar les bases de la nova temporada que apunta en l'horitzó, amb tots els reptes que tenim per davant.
Es va celebrar fa poques setmanes una reunió de presidents de clubs de Mallorca, que particularment vaig concloure com molt interessant i productiva. En les properes setmanes, faré el propi amb els clubs de Menorca i Eivissa i Formentera, amb les quals, donaré per finalitzada aquesta primera etapa personal de coneixement general dels problemes i oportunitats que té el nostre esport en les Illes Balears.
Amb l'Assemblea General prevista per al proper 30 de novembre a la sala de premsa del Palma Arena a les 19:30 hores en segona convocatòria, donarem inici oficialment a la nova temporada 2018 amb l'inici de les renovacions i expedició de noves llicències a partir de l'1 de desembre. Us convido a participar acudint a aquesta convocatòria federativa, així com a animar a tot aficionat a la bicicleta al fet que es tregui la llicència federativa.
“Si som més, podrem més”. Aquest serà el titular que emprarem en la Campanya 2018. Una frase que sintetitza l'esperança de créixer i la necessària implicació de tots per aconseguir-ho.
Com a principals urgències a resoldre en el futur immediat està el donar amb la solució estable al que ha estat el principal mal de cap per a organitzadors, ciclistes i per a la pròpia federació, a raó de la poca professionalitat d'un determinat servei d'ambulàncies en la majoria de carreres i proves d'aquesta temporada que conclou.
L'últim exemple es va sofrir en la tradicional Cicloturista Volta d’Estraperlo que organitza el CC Santanyí, que es va veure obligat a suspendre l'edició per incompareixença del servei mèdic contractat. Un fet lamentable que no podem deixar de denunciar i al que estem obligats a buscar la millor solució. La pròpia federació ha estat també una damnificada més del problema.
Estem negociant amb serveis alternatius, valorant compensacions, preu i servei amb diferents empreses, amb la idea que en la propera assemblea puguem adonar, explicar i anunciar nostra millor decisió.
Un altre repte que vull informar i compartir amb tots és el que afecta al nou model d'organització i gestió de la Supercopa. A dia d'avui segueix pendent l'alternativa formal a la gestió que ha donat viabilitat a aquesta competició anual. Aquesta situació és una bona oportunitat per millorar el que sigui millorable, i impulsar aquelles novetats que puguin ser beneficioses per als ciclistes.
Aprofito aquesta informació per agrair públicament el treball realitzat per part de Xesc Artigues i el seu equip, en la faceta de coordinador i organitzador de la Supercopa. Necessitem promotors i impulsors de competicions perquè creixi la vida ciclista i la seva promoció a la nostra terra. Aquells que facin el pas, han de saber que compten amb el suport ferm i decidit de la FCIB.
Aquesta darrera afirmació em serveix per avançar alguns dels objectius que hauran de protagonitzar el nou curs i dels quals tindrem temps per debatre i treballar. La coordinació del treball de les escoles de ciclisme existents, a partir del reforç tècnic per a la promoció i coordinació del ciclisme base, l'impuls de la Pista, Ciclocròs, BTT i BMX com a disciplines d'aprenentatge i introducció al món ciclista, sempre de la mà i consell dels clubs, veritables formiguers i motors de l'activitat i promoció ciclista, són reptes que han d'il·lusionar-nos a tots. Comptem amb la vostra ajuda i col·laboració per aconseguir-los.
Finalitzo brindant-me novament a escoltar les vostres idees i suggeriments per col·laborar en aquesta apassionant il·lusió compartida que és treballar pel ciclisme balear.
Què gaudiu de la bicicleta, sempre amb prudència i seguretat.


Fernando Gilet Sancenón
President en funcions de la FCIBTodavía estábamos felices por la gesta protagonizada por los integrantes de nuestra selección de Pista en el Campeonato de España celebrado en el Palma Arena este mes de octubre, cuando sólo una semana después, el principal abanderado del ciclismo balear de nuestros días, Albert Torres, se coronaba, nuevamente, Campeón de Europa en la modalidad de Omnium, tras una excelente y espectacular carrera. Únicamente, el infortunio truncó las mejores expectativas en Madison.
Este último éxito internacional del menorquín Albert Torres le consagra aún más como un referente indiscutible del deporte balear, modelo a imitar no tan solo por su ejemplo y esfuerzo deportivo, sino también por su calidad humana que preside su ya extensa trayectoria.
Reconocer con alegría los éxitos de nuestro campeón me obliga gratamente a recordar al presidente Xavier Bonnín, quien en su carrera federativa y deportiva, defendió y promocionó las carreras sobre pista, tal y como se ha rememorado en los sendos homenajes tributados en los últimos meses. Las dedicatorias, que el propio Albert Torres le ha dedicado, son un ejemplo más del justo y merecido memorial.
En el ámbito más cotidiano de nuestra federación afrontamos el último esfuerzo del año. Periodo que nos conducirá a cimentar las bases de la nueva temporada que asoma en el horizonte, con todos los retos que tenemos por delante.
Se celebró hace pocas semanas una reunión de presidentes de clubes de Mallorca, que particularmente concluí como muy interesante y productiva. En las próximas semanas, haré lo propio con los clubes de Menorca e Ibiza y Formentera, con las cuales, daré por finalizada esta primera etapa personal de conocimiento general de los problemas y oportunidades que tiene nuestro deporte en las Islas Baleares.
Con la Asamblea General prevista para el próximo 30 de noviembre en la sala de prensa del Palma Arena a las 19:30 horas en segunda convocatoria, daremos inicio oficialmente a la nueva temporada 2018 con la puesta en marcha de las renovaciones y expedición de nuevas licencias a partir del 1 de diciembre. Os invito a participar acudiendo a esta convocatoria federativa, así como a animar a todo aficionado a la bicicleta a que se saque la licencia federativa.
“Si somos más, podremos más”. Este será el slogan que emplearemos en la Campaña 2018. Una frase que sintetiza la esperanza de crecer y la necesaria implicación de todos para conseguirlo.
Como principales urgencias a resolver en el futuro inmediato está el dar con la solución estable al que ha sido el principal quebradero para organizadores, ciclistas y para la propia federación, a razón de la poca profesionalidad de un determinado servicio de ambulancias en la mayoría de carreras y pruebas de esta temporada que concluye.
El último ejemplo se sufrió en la tradicional Cicloturista Volta Estraperlo que organiza el CC Santanyí, que se vio obligado a suspender la edición por incomparecencia del servicio médico contratado. Un hecho lamentable que no podemos dejar de denunciar y al que estamos obligados a buscar la mejor solución. La propia federación ha sido también una damnificada más del problema.
Estamos negociando con servicios alternativos, valorando compensaciones, precio y servicio con distintas empresas, con la idea de que en la próxima asamblea podamos dar cuenta, explicar y anunciar nuestra mejor decisión.
Otro reto que quiero informar y compartir con todos es el que afecta al nuevo modelo de organización y gestión de la Supercopa. A día de hoy sigue pendiente la alternativa formal a la gestión que ha dado viabilidad a esta competición anual. Esta situación es una buena oportunidad para mejorar lo que sea mejorable, e impulsar aquellas novedades que puedan ser beneficiosas para los ciclistas.
Aprovecho esta información para agradecer públicamente el trabajo realizado por parte de Xesc Artigues y su equipo, en la faceta de coordinador y organizador de la Supercopa. Necesitamos promotores e impulsores de competiciones para que crezca la vida ciclista y su promoción en nuestra tierra. Aquellos que den el paso, deben saber que cuentan con el apoyo firme y decidido de la FCIB.
Esta última afirmación me sirve para avanzar algunos de los objetivos que deberán protagonizar el nuevo curso y de los que tendremos tiempo para debatir y trabajar. La coordinación del trabajo de las escuelas de ciclismo existentes, a partir del refuerzo técnico para la promoción y coordinación del ciclismo base, el impulso de la Pista, Ciclocrós, BTT y BMX como disciplinas de aprendizaje e introducción al mundo ciclista, siempre de la mano y consejo de los clubes, verdaderos hervideros y motores de la actividad y promoción ciclista, son retos que deben ilusionarnos a todos. Contamos con vuestra ayuda y colaboración para conseguirlos.
Finalizo brindándome nuevamente a escuchar vuestras ideas y sugerencias para colaborar en esta apasionante ilusión compartida que es trabajar por el ciclismo balear.
Qué disfrutéis de la bicicleta, siempre con prudencia y seguridad.


Fernando Gilet Sancenón
President en funcions de la FCIB

25 de Octubre, 2017

Última hora

  • Por motivos ajenos a la FCIB, hoy no habrá puertas abiertas. Disculpen las molestias.
    20 de Abril, 2018
  • Les informamos que por motivos logísticos de las instalaciones hoy día 17 no habrá "PUERTAS ABIERTAS". Así mismo las puertas abiertas de los "VIERNES" tendrán un horario de 18:30 a 20:30 horas hasta el día 4 de mayo inclusive.
    17 de Abril, 2018